Γιατί μας (ξε)τρελαίνει το ποδόσφαιρο (;) - Αλμπανίδης Ευάγγελος; Σαμαρά Κατερίνα (Άθληση και Κοινωνία, 2023)
Θυμάμαι τον εαυτό μου, μικρό παιδί στη δεκαετία του εβδομήντα, μέσα σε ένα πορτοκαλί αυτοκίνητο Opel Kadett, να στριμώχνομαι με τον αδερφό μου ανάμεσα σε μητέρα και θεία ενώ στα μπροστινά καθίσματα πατέρας και θείος οδηγούσαν και συνοδηγούσαν αντίστοιχα. Κρίμα που δεν υπάρχει φωτογραφικό τεκμήριο... Η χαρούμενη αυτή συντροφιά ξεκινούσε συχνά πυκνά Σάββατο νωρίς το απόγευμα, μόλις σχολούσαμε μικροί -μεγάλοι, προς διάφορες πόλεις της Μακεδονίας: Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Κατερίνη, Καστοριά, νομίζω και Φλώρινα. Εκδρομούλα για το Σαββατοκύριακο; Όπως το πάρει κανείς.